ANTALYA / KONYAALTI - Z.Marsel-Z.Denizhan Öner İlkokulu

ZİYA DENİZHAN ÖNER KİMDİR?

Hayırseverimiz Ziya Denizhan ÖNER'in Kendi Anlatımıyla Özgeçmişi (2007)

18 Ocak 1928 yılında Denizli'de doğdum.İlkokula Antalya'da başladım.Ancak babamın öğretmen olması ve tayinleri nedeni ile İlkokul tahsilime Kayseri, Kütahya, Adapazarı ve İzmit'te devam ettim. Ortaokul tahsilime İzmit'te başlamama karşın yine Babamın tayini ile 7. sınıfta tekrar Antalya'ya geldik. Daha sonra lise tahsilimi Antalya Lisesi'nde tamamladım.Babam Yusuf Ziya Öner, Denizli ve Antalya Liseleri'nin ilk kurucu müdürüdür.Üniversite tahsilime 1947 yılında İstanbul'da Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Üniversitesi) Tezyinat (süsleme sanatı) bölümünde başladım.Bu bölümden 1951 yılında mezun oldum.Mezun olduktan sonra yedek subay olarak askerlik görevimi yaptım. Askerlik dönüşünden sonra bir süre çeşitli şirketlerde çalıştım.Daha sonra kendi büromu kurarak serbest çalışmaya başladım ve halen çalışmalarıma devam etmekteyim.Babam adına 1998 yılında Antalya'da öğretime başlayan Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi'ni açtım.

Ayrıca 2008 yılında ablası Emine Melahat FARAÇLAR adına da İlköğretim okulu ve Okulumuz Z. MARSEL- Z. DENİZHAN ÖNER İLKOKULU´nu yaptırmıştır. Ziya Denizhan Öner Okulumuzun açılışından kısa süre sonra vefat etmiştir.

Yayın: 04.11.2015 - Güncelleme: 02.07.2020 12:39 - Görüntülenme: 4860