ANTALYA / KONYAALTI - Z.Marsel-Z.Denizhan Öner İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Eskiden Yarbaş Köyü  olan şimdiki Arapsuyu Mahallesi'nde denize  nazır   4541 m'lik  üretim arsası Yarbaşçandır köylüleri tarafından okul yapımı için devlete bağışlanmıştır.

1964 yılında devlet tarafından iki derslik,  iki lojman olmak üzere yaptırılan  okul  1964 -  1965  Eğitim –  Öğretim   yılında Yarbaşçandır İlkokulu adıyla hizmete girmiştir.

1974 yılında okul binası, gelişen bölgenin öğrenci ihtiyacını karşılayamayınca,  artan kapasiteyi karşılamak amacıyla okul arsası içine ek bina yapılmıştır.   Su basmanı bizzat  köylüler tarafından inşa edilen binanın tamamı İl Özel İdare tarafından sekiz derslikli olarak yapılarak okul derslik sayısı ona çıkmıştır.

1974  –  1982  yılları  arasında ilkokul ve ortaokul aynı binayı ortak olarak kullanmaya başlamıştır.

1982 yılında Türkiye genelinde Bakanlık  kararıyla  ilk  kez uygulanan ilköğretime geçiş projesi ile okulumuzun adı Arapsuyu 100. Yıl İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.

2007 yılının Temmuz ayında mevcut binaların tamamı yıkılarak hayırsever Ziya Denizhan ÖNER tarafından günümüz şartlarına uygun modern ve hemen her türlü ihtiyacı karşılayan yirmi dört derslikli yeni bir bina inşa edilmiştir.

Hayırseverlerin adını alan; yeni okulumuzun adı Z. MARSEL-Z.DENİZHAN ÖNER İLKÖĞRETİM OKULU olarak değişmiştir. Okulumuz 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminden itibaren eğitime devam etmektedir.  Okulumuz ANTALYA 'nın Konyaaltı İlçesinde Kuşkavağı Mahallesi, 543. Sokak, No:108 de bulunmaktadır.

Yayın: 12.07.2013 - Güncelleme: 14.02.2021 20:28 - Görüntülenme: 3232